Servicii – Fatade ventilate, Pereti cortina, Placari cu bond

Parteneriate in dezvoltare

Compania noastră asigură următoarele servicii

  • amenajări interioare de case, apartamente, birouri, spaţii comerciale;
  • execuţie şi montaj tâmplărie din PVC;
  • execuţie şi montaj tâmplărie din aluminiu cu geam termoizolator;
  • execuţie şi montaj pereţi cortină;
  • placare cu materiale compozite gen : alucobond / etalbond;
Servicii – Fatade ventilate, Pereti cortina, Placari cu bond

Placare cu materiale compozite gen alucobond, etalbond

Etalbond-ul sau alucobond-ul reprezintă un panou compozit de tip „sandwich”, compus dintr-un substrat (miez) netoxic din polietilenă, cu grosimea cuprinsă între 2 si 5 mm, fixat solid de 2 foi de aluminiu de cate 0,5 mm fiecare. Fabricarea lui se bazează pe cele mai moderne tehnologii de extrudare. Etalbond-ul reprezintă din punct de vedere tehnologic un produs avansat ale cărui caracteristici unice încurajează design-ul arhitectural creativ. Suprafeţele curbe şi multiplane în culori neasteptate conferă o eleganţă nouă clădirilor şi construcţiilor de toate genurile. Atractiv şi suplu, este soluţia ideală pentru placarea suprafeţelor interioare şi exterioare atât ale construcţiilor noi cât şi ale celor renovate.

Placile de aluminiu compozit comercializate de Dal Trustcons, indiferent de numele lor de piata – etalbond, alucobond, alfabond, signbond, dibond, etc. – imbogatesc o serie de cladiri si constructii reprezentative pentru orice oras al secolului XXI: cladiri office si institutii, locatii industriale, banci, hypermarket-uri si mall-uri, complexe sportive, hoteluri, locatii de targuri si expozitii, etc.

Aluminiul compozit (etalbond) este format dintr-un miez din polietilena imbracat in doua placi de aluminiu lipite la cald cu adezivi speciali, si este protejat cu o folie de poliester pe ambele fete, pentru  transport si manipulare in siguranta. Este usor de modelat pentru suprafete curbe si multiplane iar gama larga de culori si nuante disponibile il face foarte atractiv pentru cei care vor sa creeze fatade cu personalitate, intr-un stil elegant.

Rezistenta deosebita (temperaturi de lucru intre -50 … + 80 grade C; dilatare la diferente de temperatura de 100 grade C de sub 3 mm pe metru patrat), precum si caracteristicile de bun izolator termic si fonic determina acest material sa fie foarte cautat pentru o paleta tot mai larga de constructii si cladiri.

Placile etalbond pot fi usor prelucrate si adaptate pentru decorarea functionala a oricarei constructii si chiar pentru crearea de forme constructive noi, precum cupole, turnuri, coloane, etc. folosite mai ales in zonele expozitionale ori in mall-uri si spatii comerciale. Structura usoara si rigiditatea mare inseamna multe posibilitati de prelucrare si manipulare in conditii de rezistenta indelungata.

Gama de culori cuprinde zeci de nuante pe variante mate sau metalice. Foarte important de retinut, desi calitatea materialului este excelenta iar acesta nu-si pierde  proprietatile si coloritul pe toata durata utilizarii, loturile de productie diferite pot genera mici diferente de nuanta. De aceea este bine ca atunci cand faceti comanda pentru un proiect sa comandati necesarul complet pentru a putea acoperi si placa dintr-o singura operatiune tot spatiul necesar.

Execuţie şi montaj pereţi cortină

Pereţii cortină pot fi de asemenea adăugaţi clădirilor vechi, ceea ce ar insemna o îmbunătăţire a înfăţişării obositoarelor clădiri comuniste şi bineînteles creşterea durabilităţii structurilor. Faţada cu perete cortină dispune de un sistem structural propriu şi dispozitive auxiliare de prindere, fixare, etanşare şi finisare. De asemenea, în structură se integrează foarte bine şi geamurile termoizolante. Cu pereţii cortină obţineţi o linie ultramodernă a clădirii, iar investiţia dumneavoastră este amortizată cu usurintă, întrucât valabilitatea materialului acoperă o perioada extrem de lungă. Apelaţi la consultanţa pentru pereţi cortină pentru va realiza montajul în concordanţă cu exigentele staticii clădirii respective. Eficienţa, eleganţa, durabilitate, sunt doar câteva dintre câştigurile incontestabile ale acestui tip de structură care ar trebui să vă convingă sa renunţaţi la vechile modalităţi de proiectare.

Marele atu al acestui tip de fatade il constituie adaptarea la diferite tipuri de constructii si flexibilitatea la deformari ce pot aparea in cazul unor seisme, intemperii, vant puternic, variatii mari de temperatura pe perioada indelungata. Varietatea de culori disponibile pentru fatadele cu pereti cortina se extinde la intreaga paleta de nuante RAL. In plus, acest gen de fatade se poate combina cu placari natural bond din aluminiu compozit, rezultand un aspect atractiv din punct de vedere al design-ului si suprafetelor durabile, usor de igienizat.

Sticla este unul dintre elementele fundamentale in constructia fatadelor pereti cortina.  Fie ca discutam de necesitatea unei bune izolari fonice, termice, ori de o buna securitate si igienizare facila precum si de un aspect atractiv, sticla este materialul care “bifeaza” toate aceste caracteristici. Alegerea tipului de geam izolant corect va ajuta sa economisiti energie electrica  pe timp de vara cu ajutorul geamului reflexiv de la exterior (reflecta caldura si lasa lumina naturala sa patrunda in incapere) si pe timp de iarna faceti economie la  caldura datorita geamului Low-e ( mentine/ reflecta caldura spre interior).